ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με εντολή του ελληνικού ΥΠΕΞ επιστρέφει από την Καμπούλ στην Αθήνα το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε σταλεί για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό Αφγανών διερμηνέων.
Όπως μετέδωσε το OPEN, το κυβερνητικό αεροσκάφος που είχε μεταβεί στο Ισλαμαμπάντ μαζί διπλωμάτες καθώς επίσης με άνδρες των ειδικών δυνάμεων προκειμένου να συνδράμει στον απεγκλωβισμό αφγανών διερμηνέων και των οικογενειών τους από την Καμπούλ, επιστρέφει στην Αθήνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών που είχε το συντονισμό της επιχείρησης, έδωσε εντολή να επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα χωρίς να καταφέρει να εντοπίσει τους διερμηνείς, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν εντολή να φύγουν όλοι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υπό το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων. Από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας αποχώρησαν οι αποστολές και άλλων χωρών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aμερικανικοί βομβαρδισμοί με drone εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν
Επίθεση στην Καμπούλ: Στους 170 ανεβάζουν τους νεκρούς Αφγανούς τα Αμερικανικά ΜΜΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κέλλυ Δρίτσα (Nereus): Η βράβευση στα Lloyds, το επόμενο βήμα και ο ανταγωνισμός
- Εθνική Τράπεζα: Πώς θα πάρετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με δάνειο από 3.000 έως 30.000 ευρώ
- Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 693 πλοία – Αυξήθηκαν οι παραγγελίες κατά 42 πλοία μέσα σε ένα μήνα
- Προχωρά το project της Μαρίνας Αλίμου – Στις αρχές του 2026 οι οικοδομικές άδειες για το «χρυσό» asset της REDS