ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αποχώρησή του από ο Αφγανιστάν ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός όπως ανέφερε την Τετάρτη το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε για μήνες ότι θα μπορούσε να διατηρήσει μια παρουσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ εάν της ζητηθεί μετά την κατάληψη της εξουσίας του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.
Ωστόσο, το Reuters ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι οι Ταλιμπάν ζήτησαν από την Τουρκία τεχνική βοήθεια για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αναχώρηση των ξένων δυνάμεων, αλλά επέμεναν ότι ο τουρκικός στρατός θα πρέπει και αυτός να αποχωρήσει πλήρως μέχρι την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.
Διαβάστε επίσης
Αφγανός προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σήμερα Κικίλιας και Χατζημανώλη στο ναυτιλιακό συνέδριο της Capital Link στη Σαγκάη
- Σκέρτσος: «Τέλος» η ομηρία των παιδιών στα social media – Από 1η Ιανουαρίου 2027 η απαγόρευση, πώς θα λειτουργήσει
- Διαρροή φυσικού αερίου στα Εξάρχεια – Διακοπή της κυκλοφορίας στην Δοξαπατρή
- Αγορές: Νέο sell-off στις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης – Βουτιά 4,2% στη Νότια Κορέα, πιέσεις σε δολάριο και ομόλογα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.