ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Tη χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αποφάσισε πως η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή, όπως μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων μεταμόσχευση μυελού, καρκινοπαθείς που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία και νεφροπαθείς.
Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε επίσης, πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.
Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.
Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου
Στόχος της κυβέρνησης, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Στα 98 δολάρια το βαρέλι επέστρεψε το Brent
- H Ρεμπέκα Γκρίνσπαν από τη Κόστα Ρίκα φαβορί για τη θέση του Γκουτέρες στον ΟΗΕ
- Συνάντηση Πούτιν με τον γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν
- Ζελένσκι: Ζήτησε βοήθεια από Ισπανία και Λατινική Αμερική για την αποκατάσταση του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.