Πολλά είναι τα σημαντικά στάδια που χαρακτηρίζουν την ζωή της ιστορικής εταιρείας, από την ίδρυσή της στις 4 Ιουλίου 1926, από τους Adriano, Bruno και Marcello Cavalieri Ducati. Πρωτοξεκίνησαν με ένα εργοστάσιο παραγωγής υλικών για ραδιόφωνα, αργότερα με το άνοιγμα του εργοστασίου στο Borgo Panigale, ορόσημο και σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μάλιστα βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1944, βάζοντας σε κίνδυνο την παραγωγή και την ύπαρξή της. Το εργοστάσιο όμως διατηρήθηκε χάρη στην τεράστια θέληση των αδελφών Ducati, κτίστηκε από την αρχή και έγινε ο προπομπός της καινούργιας εποχής κατασκευής μοτοσυκλετών.
Το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας και η τοπική πολιτιστική διεύθυνση της Emilio Romagna, ανακοίνωσαν επίσημα ότι το ιστορικό αρχείο και το Mουσείο της Ιταλικήεταιρείας, με έδρα την Μπολόνια, κουβαλούν μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό βάρος, ώστε δικαίως συγκαταλέγονται στην λίστα με τα κυριότερα πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής.
Τόσο το ιστορικό αρχείο όσο και το Mουσείο της Ducati, φυλάσσουν αρκετά διαφορετικά έγγραφα και προϊόντα, όπως μηχανές και μοτοσυκλέτες, δηλωτικά των δραστηριοτήτων της εταιρείας, η οποία όσο περνάει ο καιρός, γίνονται αντικείμενα της ιστορίας.
Τα 850 τετραγωνικά του μουσείου δίπλα στο εργοστάσιο της εργατικής συνοικίας Borgo Panigale, δέχονται ήδη κάπου 40.000 επισκέπτες τον χρόνο. Στην κυκλική κύρια αίθουσα εκτίθενται 40 μοτοσυκλέτες που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην ύφανση της ιστορίας και του μύθου της κόκκινης εταιρείας: από το ταπεινό Cucciolo (Κουτάβι) του 1946 ως την τελευταία Desmosedici MotoGP και τις πρωταθλήτριες του παγκόσμιου Superbike.
Πηγή: www.mancode.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σου αρέσουν τα καζίνο, τα πούρα και τα γυμναστήρια: Τότε δες τι αυτοκίνητο πρέπει να οδηγάς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Toyota C-HR: Αυτό είναι το νέο στολίδι της Toyota – Ο απόλυτος συνδυασμός κομψότητας, ταχύτητας και οικονομίας (pics +video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Χρηματοδοτήσεις άνω των €650 εκατ. με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
- Γεωργιάδης: Με το νέο σύστημα για ραντεβού στα νοσοκομεία προσθέσαμε 7 εκατομμύρια περισσότερα τον χρόνο χωρίς να δώσουμε 1€
- BriQ Properties: Επέκταση του Logistics Center στον Ασπρόπυργο
- Eurobank: Αγόρασε 2.712.383 ίδιες μετοχές

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα

Ο εμφύλιος στον Σκάι, ο «αποκεφαλισμός» Οικονόμου – Παυλόπουλου, ο χαμός στου… Λιάγκα, ανατροπές στην ΕΡΤ και το σχέδιο των Αγγελόπουλων
Γιάννα Αγγελοπούλου στο mononews: Δεν χρεοκόπησε η χώρα από τους Αγώνες – Όπου κι αν πάω η Ελλάδα με γεμίζει αισιοδοξία
