ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων στη χώρα μας θα μπορέσουμε και εμείς να ανακόψουμε την αυξητική πορεία της μετάδοσης της “Δέλτα”. Δεν πρόκειται να καταστραφούμε, ούτε να αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που συναντήσαμε στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Αυτό όμως με την προϋπόθεση πως θα κάνουμε αυτά που πρέπει. Δηλαδή εάν εμβολιαστούμε και εάν παράλληλα τηρούμε τα γνωστά μέτρα δημόσιας υγείας», τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε Σκωτία και Αγγλία για την πορεία της Covid-19.
Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος: «Στη Σκωτία έχει αρχίσει να υποχωρεί η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα. Οφείλεται αυτό στο γεγονός ότι δεν γίνονται πλέον πολλά τεστ; Μάλλον όχι, γιατί ταυτόχρονα με τα νέα κρούσματα πέφτουν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία».
Επιπλέον, ο καθηγητής τονίζει ότι «είναι σημαντικό να σταματήσουν να επικοινωνούνται αντικρουόμενα μηνύματα. Δεν βοηθούν σίγουρα στο επίπεδο της συνοχής και της ενημέρωσης των πολιτών, και δεν βοηθούν ούτε στην υγειονομική αντιμετώπιση. Η χώρα μας θα τα καταφέρει. Θα υπάρξουν απώλειες αλλά μπορούμε να τις περιορίσουμε δραστικά. Δεν χρειάζεται πανικός ούτε υπέρμετρη κινδυνολογία. Χρειάζεται ψυχραιμία, και κυρίως λιγότερος “θόρυβος”, υλοποίηση των αυτονόητων και στοχευμένη ενημέρωση: με λίγα αλλά ουσιαστικά μηνύματα».
Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο κ. Μοσιάλος αναφέρει: «Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δυστυχώς φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι απειλούνται περισσότερο από την παραλλαγή “Δέλτα” σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Όπως φαίνεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και παρατίθενται στα γραφήματα , οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 έχουν 11-12 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσηλευθούν ή να πεθάνουν μετά από λοίμωξη από την παραλλαγή Δέλτα του ιού, σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους».
«Η επιλογή είναι προσωπική αλλά αυτά είναι τα στοιχεία, και είναι διαθέσιμα σε όλους», καταλήγει.
Διαβάστε επίσης:
ΕΟΔΥ: 2.070 νέα κρούσματα, 5 θάνατοι και 147 διασωληνωμένοι
Εμβολιασμός: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για ραντεβού για παιδιά 12-15 ετών
Πρώτη δόση AstraZeneca, δεύτερη Pfizer: Πόσο αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός; Τι δείχνουν οι τελευταίες μελέτες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Dynagas LNG Partners ( Γιώργος Προκοπίου): Στις 22 Μαΐου το μέρισμα 0,050 δολαρίων ανά κοινή μετοχή
- Ζουν ανάμεσά μας: Ο τζίτζιρας, ο μίτζιρας, η Μαρία η βιοσυντονίστρια, η Θεοδώρα η άστεγη και κάποιοι που πάνε ταξίδι για δουλειές
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026, 4ο ετάπ: Από Αταλάντη – Πάρνηθα
- Τραμπ: Περιμένει «απόψε» απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.