ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το κινητό τηλέφωνό του και τον αριθμό του μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, σε μία από τις πρώτες απτές αντιδράσεις, που ανακοινώθηκαν σε σχέση με το σκάνδαλο.
«Έχει διάφορους αριθμούς τηλεφώνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι τον κατασκόπευσαν. Πρόκειται απλά για επιπλέον ασφάλεια», είπε στο Reuters ο αξιωματούχος του Ελιζέ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ είπε, από την πλευρά του, ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας του προέδρου αναπροσαρμόστηκαν υπό το φως της υπόθεσης.
Κατακραυγή προκάλεσε παγκοσμίως η αποκάλυψη από διεθνείς οργανισμούς ΜΜΕ ότι το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus χρησιμοποιήθηκε για την υποκλοπή κινητών τηλεφώνων που ανήκαν σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυβερνητικούς αξιωματούχους σε διάφορες χώρες.
«Προφανώς το λαμβάνουμε (αυτό) πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Ατάλ σε δημοσιογράφους, ώρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με επίκεντρο την υπόθεση Pegasus.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι εκδηλώσεις Νοεμβρίου στα Public 20 Χρόνια Public, 20 Χρόνια εκδηλώσεων Βιβλίου
- Γιώργος Οικονόμου: Η TMS Group επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα – Νέα συμφωνία για έως τέσσερα VLCC
- Κομισιόν για SAFE: Δεν έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις ούτε με Τουρκία, ούτε με Νότια Κορέα – Η προσοχή μας στρέφεται σε Καναδά και Βρετανία
- Μητσοτάκης στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, κ. Συμεών – «Εθνικό καθήκον μας το ενδιαφέρον για τη Μονή»
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        