ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού καταγράφουν μέσα σε μια εβδομάδα τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία.
Στην Ιταλία, τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρώμη πενταπλασιάστηκαν, την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρονται σε πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.
«Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.
Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά covid 19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.
«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.
Την ίδια ώρα 0 αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο εκτοξεύτηκε σε 18.000, έναντι λιγότερων από 7000 πριν από μία εβδομάδα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν, μια αύξηση, που σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πρωτόγνωρη και οφείλεται στην παραλλαγή Δέλτα.
«Μόλις περιήλθαν στη γνώση μου οι αριθμοί μολύνσεων των τελευταίων 24 ωρών στη χώρα μας (…). Χθες, είχαμε 18.000 μολύνσεις σε μονάχα 24 ώρες», είπε ο Γάλλος υπουργός ενώπιον της εθνοσυνέλευσης.
«Αυτό σημαίνει ότι είχαμε μια αύξηση της κυκλοφορίας του ιού της τάξης του 150% σε διάστημα μίας εβδομάδας: δεν το έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτό, ούτε με την Covid (το ιστορικό στέλεχος του ιού), ούτε μια την αγγλική παραλλαγή, ούτε με τη νοτιοαφρικανική ούτε με τη βραζιλιάνικη», συνέχισε.
Ένα τέτοιο επίπεδο θετικών κρουσμάτων δεν έχει διαπιστωθεί από τα μέσα Μαΐου.
«Διαθέτουμε ένα όπλο, τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε.
«Δεν είναι η ώρα για αμφιβολία, δισταγμό, είναι η ώρα για συλλογική ανοσία. Για συλλογική ευθύνη και αυτό είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε (…) για να απαλλαγούμε από την Covid μια και καλή».
Διαβάστε επίσης
Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την ταχύτατη ανάκαμψη της οικονομίας
Το πρώτο Rafale παραλαμβάνει την Τετάρτη η Ελλάδα
Attica Group: Εισάγει τις πρώτες βιοδιασπώμενες κάρτες στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καθαρά Δευτέρα: Πάνω από 88.000 οχήματα αποχώρησαν από Αθήνα – Καθυστερήσεις στην εθνική οδό για Λαμία
- Λαγκάρντ (ΕΚΤ): Τα σενάρια πρόωρης αποχώρησης διαταράσσουν τις ισορροπίες – Πώς επηρεάζεται το ευρώ
- Συνέδριο του CDU στην Στουτγκάρδη: Χατζηβασιλείου και Φόρτωμας συζήτησαν για τις ελληνογερμανικές σχέσεις
- ΗΠΑ-Ιράν: Κίνδυνος για ενεργειακό σοκ αν κλιμακωθεί η ένταση – Πού θα φτάσει το πετρέλαιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.