Ο Βρετανός πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο χτες στις κατατακτήριες δοκιμές. Δίπλα του σήμερα θα βρίσκεται ο Φερστάπεν.
Η Formula 1 έχει ραντεβού με την ιστορία σήμερα στο Σίλβερστον καθώς για πρώτη φορά στις 18:30 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί ένα κατατακτήριο σπριντ. Πρόκειται για έναν ημίωρο αγώνα 100km στον οποίο οι οδηγοί θα εκκινήσουν με βάση την χθεσινή κατάταξή τους στις δοκιμές.
Πέρα από τους δυο διεκδικητές του τίτλου, που εκκινούν σήμερα από την πρώτη σειρά πιο πίσω βρέθηκαν οι Μπότας, Λεκλέρκ, Πέρεζ, Νόρις, Ρικιάρντο, Ράσελ, Σάινθ, Φέτελ. Σίγουρα η επίδοση των Λεκλέρκ, Ράσελ, Φέτελ είναι αξιοσημείωτη. Ο Λεκλέρκ ωφελήθηκε γιατί σβήστηκε ο χρόνος του Πέρεζ που τον έφερνε στην 4η θέση γιατί πάτησε εκτός πίστας στη Στόου στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Οι οδηγοί δεν έχουν κανέναν περιορισμό για το τι ελαστικό θα χρησιμοποιήσουν στο κατατακτήριο σπριντ. Επίσης δεν έχουν υποχρέωση να αλλάξουν ελαστικά.
Δεδομένης της απόστασης που απαιτείται 100km θα χρησιμοποιήσουν μάλλον τη σκληρή γόμα C1, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να ρισκάρουν και με τη C2 ειδικά αν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή λόγω ώρας. Η σειρά τερματισμού του κατατακτήριου σπριντ θα χρησιμοποιηθεί ως σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα που είναι προγραμματισμένος για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:
GP Βρετανίας: Στο αεροδρόμιο του Σίλβερστον!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Διεκδικούμε την ασφάλεια μέσα από οργανωμένες πολιτικές».
- Η Renault λανσάρεται (ξανά) στην Ελλάδα
- QNR: Επεκτείνεται στις επιχειρησιακές λύσεις SAP μέσω δύο εξαγορών
- Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί επικίνδυνο αποπροσανατολισμό με το μεταναστευτικό – Οφείλει να απαιτήσει σύγκληση Συμβουλίου Κορυφής

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Ιωάννης Ηρειώτης: Ο δικηγόρος των δύσκολων υποθέσεων που σάρωσε σε σταυρούς στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων

ΕΦΚΑ: Πλήρης ενοποίηση κύριων και επικουρικών συντάξεων από τον Αύγουστο – Πώς θα καταβάλλονται οι συντάξεις
