Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο θρύλος της F1, Κάρλος Ρόιτεμαν, ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία, καθώς είχε αφήσει το στίγμα του στα δέκα χρόνια που συμμετείχε σε αγώνες.
Από το 2017, ο Αργεντινός έδινε μάχη με τον καρκίνο του ήπατος και τον περασμένο Μάιο εισήχθη στο νοσοκομείο της γενέτειράς του, Σάντα Φε, ταλαιπωρούμενος από αναιμία και αφυδάτωση. Παρότι προσωρινά ανέκαμψε και πήρε εξιτήριο, λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στο νοσοκομείο με την κατάστασή του ολοένα και να χειροτερεύει.
Από τις 21 Ιουνίου βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, παρουσιάζοντας πλέον γαστρεντερική αιμορραγία και νεφρική δυσλειτουργία. «Έφυγε» σήμερα, έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.
Παρότι η καριέρα του στη Formula 1 δεν είχε μεγάλο χρονικό εύρος, στα δέκα χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτή πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του και με το παραπάνω. Έτρεξε για λογαριασμό τεσσάρων σημαντικών ομάδων: της Brabham, της Scuderia Ferrari, της Lotus και της Williams.
Ο Ρόιτεμαν συμμετείχε σε 146 Grand Prix και κέρδισε τα 12 από αυτά. Παράλληλα, σημείωσε 6 φορές τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, πήρε 6 pole positions, ανέβηκε 45 φορές στο βάθρο και είχε στο ενεργητικό του συνολικά 298 βαθμούς.
Όταν κρέμασε τα αγωνιστικά του γάντια, ο Ρόιτεμαν ξεκίνησε μία νέα καριέρα, στην πολιτική. Παρότι απέρριψε την πρόταση να διεκδικήσει την προεδρία της Αργεντινής, ολοκλήρωσε δύο θητείες ως γερουσιαστής της Σάντα Φε ενώ από το 2003 ήταν μέλος της Γερουσίας. Ήταν βλέπετε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- SNB: Αμετάβλητα στο 0% τα επιτόκια – Σήμα για παρεμβάσεις στο ελβετικό φράγκο
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η εμπιστοσύνη χτίζεται με το να τηρείς τις δεσμεύσεις και να φέρνεις αποτελέσματα
- ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλά στο mononews.gr για τη δυναμική του αγώνα, το οικονομικό του αποτύπωμα και τη διεθνή προβολή της Ελλάδας
- Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τις αποταμιεύσεις της για χρηματοδότηση άμυνας, καινοτομίας και ψηφιακών υποδομών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Σύνταξη και εργασία μαζί: Γιατί χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέγουν να αποχωρήσουν μόλις θεμελιώσουν δικαίωμα
Ακτοπλοΐα: «Η ναυμαχία της Ραφήνας» με Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, Fast Ferries του Παναγιωτάκη και Seajets του Ηλιόπουλου
Η λάμψη και το ράλι των 9, ο αιφνιδιασμός Aktor και Εξάρχου, τα ραντεβού των τραπεζιτών στο Παρίσι, τι συμβαίνει με το Nammos, το «Βατερλώ» της Αντωνάκου στον ΣΕΒ, και το κάλεσμα της Themis Z
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.