• AUTO

    H αναβίωση της Lancia!

    Lancia Ypsilon Black&Red


    Στα σχέδια της Stellantis είναι να δοθεί συνέχεια στην ιστορική μάρκα της Lancia.

    Για όλους όσοι πιθανόν δεν τον γνωρίζουν η Stellantis είναι ο κολοσσός που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της FCA με την PSA. Πρόκειται για τον 6o σε πωλήσεις όμιλο παγκοσμίως πίσω από Toyota, VW, Renault/Nissan/Mitsubishi, General Motors και Hyundai Motor Group. Κάτω από την ομπρέλα της Stellantis υπάρχουν 16 φίρμες: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram and Vauxhall.

    Η Lancia έχει πολύ μεγάλη ιστορία και λαμπρά μοντέλα στο παρελθόν. Ποιος δεν θυμάται τις Fulvia, Delta, Thema, Beta και άλλες μοναδικές καλλονές του παρελθόντος. Στα σχέδια της Stellantis είναι η αναβίωση της Lancia η οποία τα τελευταία χρόνια παράγει μόνο ένα μοντέλο, το Υ και αυτό μόνο στην Ιταλία για την εγχώρια αγορά. Έχει αποφασιστεί ότι ο επικεφαλής σχεδίασης του Ομίλου Stellantis, Ζαν Πιερ Πλου, θα ηγηθεί στις διαδικασίες για την αναγέννηση της Lancia.  Ειδικότερα, θα επιβλέπει ο ίδιος προσωπικά το τμήμα σχεδίασης της Lancia στο Centro Stile στο Τορίνο: «Η αναγέννηση της Lancia είναι μια πρόκληση που προκαλεί πραγματικό ενθουσιασμό. Eίναι μια μάρκα ορόσημο, η οποία θα ανακτήσει την ιστορική της θέση στην Ευρώπη, βασιζόμενη στην τεράστια δυναμική της» Ο Πλου θα ηγηθεί μιας εστιασμένης ομάδας, η οποία αποτελείται από νεαρούς, ταλαντούχους σχεδιαστές.

    Στη φωτογραφία ο επικεφαλής σχεδίασης του Ομίλου Stellantis, Ζαν Πιερ Πλου (αριστ.) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο.

    Αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στο χώρο της σχεδίασης αυτοκινήτων, ο Ζαν Πιερ Πλου, με τη δημιουργία της Stellantis ανέλαβε τη θέση του Επικεφαλής Σχεδίασης για τις μάρκες Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat (για την Ευρώπη), Lancia, Opel, Peugeot και Vauxhall. Η Lancia με ιστορία που πλησιάζει τα 115 χρόνια, αποτελεί μια μάρκα ορόσημο για την Ευρωπαϊκή, αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Γεννημένη στην πόλη του Τορίνο το 1906 από τον ιδιοφυή οδηγό αγώνων και μηχανικό, Βιντζέτζο Λάντσια, δημιούργησε ένα πραγματικό μύθο γύρω από το όνομα της, χάρη στις μεγάλες επιτυχίες της στους αγώνες, αλλά και τα μοντέλα παραγωγής που ξεχώριζαν για το στιλ, την καινοτομία και την μηχανολογική τους αρτιότητα. Πιθανόν το πρώτο δείγμα γραφής της νέας Lancia να είναι ένα αυτοκίνητο στην κατηγορία των B SUV με έμφαση στο design και στην πολυτέλεια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ