ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της έρευνάς του για την προέλευση του SARS-CoV-2, του κορονοϊού που προκάλεσε την πανδημία της Covid-19, ζητώντας να έχουν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες πλήρη πρόσβαση στα αρχικά δεδομένα και τα δείγματα στην Κίνα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες να βρουν απαντήσεις για την προέλευση του ιού, εξηγώντας ότι εξετάζονται διαφορετικές θεωρίες, η μία εκ των οποίων μιλά για την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο.
«Είναι κρίσιμης σημασίας η Κίνα να παράσχει στους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες πλήρη πρόσβαση στα αρχικά δεδομένα και τα δείγματα ώστε να κατανοήσουμε την προέλευση του ιού και τα πρώτα στάδια της πανδημίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αποστολή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στη Γενεύη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τζο Μπάιντεν: Έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση για την πιθανή προέλευση της Covid-19
ΗΠΑ: Δεν θα επανενταχθούν στη Συνθήκη των Ανοιχτών Ουρανών – Ενημερώθηκε η Μόσχα
Ιταλία: 4.147 νέα κρούσματα και 171 θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την τραγωδία στην Πλάκα: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός, όχι ταραχοποιός – Πώς θα αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση
- Ελληνική οικονομία: Ώθηση στην ανάπτυξη από επενδύσεις και εξαγωγές «βλέπουν» οι οίκοι αξιολόγησης
- Κόσμηση και Κόσμημα στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.