ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καπετάνιος ιταλικού αλιευτικού τραυματίσθηκε σήμερα από λιβυκά πυρά, στα νότια της Σικελίας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικό σκάφος της Τρίπολης άνοιξε πυρ κατά του ιταλικού αλιευτικού Αλιζέο, (το οποίο είχε σαλπάρει από την πόλη Ματζάρα Ντελ Βάλο της Σικελίας) τραυματίζοντας τον καπετάνιο του, Τζουζέπε Τζακαλόνε.
Παράλληλα, σύμφωνα με ιταλικές πηγές, ριπές μυδραλιοβόλου προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα δυο ιταλικά αλιευτικά σκάφη. Το λιβυκό ναυτικό, από την μεριά του, έκανε γνωστό ότι άνδρες του πυροβόλησαν στον αέρα, αλλά όχι κατά των σκαφών και του πληρώματός τους.
Το συμβάν δεν είναι μεμονωμένο και σχετίζεται με την διαφορετική ερμηνεία των Ιταλών ψαράδων και των αρχών της Τρίπολης, σε σχέση με το πού τελειώνουν τα διεθνή χωρικά ύδατα και που αρχίζουν εκείνα της Λιβύης.
Στην συγκεκριμένη περιοχή εστάλη πριν λίγο η ιταλική φρεγάτα Λιμπέτσιο και ο Ιταλός υπουργός άμυνας, Λορέντσο Γκουερίνι, ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της όλης κατάστασης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΓΣΕΕ: Νέο τοπίο με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και παρασκηνιακές διεργασίες για το προεδρείο
- Wall Street: Με διόρθωση προειδοποιούν οι αναλυτές για τα νέα υψηλά – Οι μεγάλες εταιρείες στο επίκεντρο
- Απάντηση-«φωτιά» της Ελλάδας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: «Αναφαίρετο το δικαίωμα στα 12 μίλια»
- Γεωργιάδης για Μυρτώ: Ξεκινά ΕΔΕ για τις «τραγικές συκοφαντίες» κατά του ΕΣΥ – Τα νέα στοιχεία που «δείχνουν» κόντρα δύο γιατρών πίσω από την fake νοσηλεύτρια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.