ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε σήμερα μια “ανακοίνωση” που αναμένεται αύριο, Σάββατο, για τη “Γενοκτονία των Αρμενίων”, δείχνοντας να επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να την αναγνωρίσει.
“Όσον αφορά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορείτε να περιμένετε μια ανακοίνωση αύριο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ. Μέχρι τώρα η αμερικανική κυβέρνηση απέφευγε να κάνει λόγο για γενοκτονία.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων, που αναγνωρίζεται από περισσότερες από είκοσι χώρες και πολλούς ιστορικούς, αμφισβητείται από την Τουρκία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Ερντογάν – Έδωσαν «ραντεβού» για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αντιδρά ο Ερντογάν: Ψέμα η γενοκτονία των Αρμενίων – Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε την αλήθεια
Χτύπημα στην Τουρκία: Ο Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο Mononews: «Δεν θεωρώ επιτυχία το ύψος μιας δωρεάς»
- Ρωσικό πλοίο της Rosatom βυθίστηκε από ουκρανικά drones στη Μαύρη Θάλασσα
- Φωτιά στη Κυρά Φαρσάλων στη Λάρισα, επιχειρούν 4 εναέρια – Υποψίες για εμπρησμό
- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 43χρονου που αναζητείται για τη δολοφονία Ζαμπούνη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.