ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο 10 Απριλίου ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και ήταν απόγονος των αγωνιστών του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940. Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία.
Ο Ιάκωβος Τσούνης τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει το σύνολο της περιουσίας του, αξίας 23 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και 60 αποβατικά σκάφη (αμφιβίων επιχειρήσεων), στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Διαβάστε επίσης:
Η Βουλή ευχαρίστησε τον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη για την μεγάλη δωρεά του στις Ένοπλες Δυνάμεις
Γιάννης Αγγελικούσης: Έφυγε από τη ζωή ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής της σύγχρονης εποχής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υμηττός: Θύμα απαγωγής γιος επιχειρηματία – Τέσσερις συλλήψεις, ανάμεσά τους και γνωστός τράπερ
- Μητσοτάκης στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων: «Μιλάμε για μία τρομακτική επανάσταση- Στο τέλος της τετραετίας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ»
- Ευρωπαϊκά λιμάνια στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης – Στόχος το καθαρό “μηδέν” έως το 2050
- F1 Μονακό: Ferrari boys
