ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλία – Τουρκία: Το κοινό ανακοινωθέν μετά την συνάντηση των Μελόνι και Ερντογάν – Στο επίκεντρο η άμυνα, η Μεσόγειος και η ευρωπαϊκή προοπτική της Άγκυρας
O Ιταλός αντιπλοίαρχος που συνελήφθη χθες βράδυ στην Ρώμη για κατασκοπεία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, ονομάζεται Βάλτερ Μποτ και εργάζεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.
Ο Μποτ, όπως διέρρευσε, φωτογράφιζε από ηλεκτρονικούς υπολογιστές απόρρητο υλικό, το οποίο μετέφερε σε “στικάκι” και στην συνέχεια παρέδιδε στον ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία.
Ο κύριος όγκος των πληροφοριών που παρέδωσε φέρεται ότι αφορά στρατιωτικά συστήματα τηλεπικοινωνιών και, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ο Μποτ έλαβε από τον Ρώσο στρατιωτικό πέντε χιλιάδες ευρώ που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε μικρά χάρτινα κουτιά.
“Η παράδοση απόρρητων εγγράφων από μέρους Ιταλού αξιωματικού σε αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είναι μια εχθρική πράξη ιδιαίτερα σοβαρή, σε σχέση με την οποία λάβαμε αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα” δήλωσε, κατά την διάρκεια παρέμβασής του στην γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΔΕ σε δύο μέτωπα και απομάκρυνση Λιμενάρχη – Καμία ανοχή από τον Κικίλια
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Μαΐου
- Γάζα: ΗΠΑ και Ισραήλ κοντά σε συμφωνία για νέα διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας εκτός ελέγχου της Χαμάς
- Champagne de Lossy: H ιστορική σαμπάνια του 1862 αναβιώνει εν μέσω δασμών και ύφεσης
