ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ισπανία επισημοποίησε σήμερα την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλη την επικράτεια, ακόμα κι όταν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους, ένα μέτρο που δεν επιφέρει πολύ μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των Ισπανών, με εξαίρεση, ίσως, όταν πηγαίνουν στην παραλία.
«Είναι σημαντικό οι πολίτες να το γνωρίζουν, ότι δεν έχουμε φθάσει σε μια φάση χαλάρωσης και δεν μπορούμε με κανέναν τρόπο να μας επιτρέψουμε να είμαστε απρόσεκτοι», είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρία Χεζούς Μοντέρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Από τον Μάιο του 2020, η μάσκα είναι υποχρεωτική, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, τους κλειστούς χώρους και έως σήμερα στους δημόσιους χώρους, όταν δεν ήταν δυνατόν να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων.
Όμως, το τελευταίο αυτό σημείο αποσύρθηκε στην τελευταία έκδοση του κειμένου της «νέας κανονικότητας», όπως το αποκαλεί η Ισπανία από την άνοιξη του 2020.
Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, επίσης, στο σχολείο από την ηλικία των έξι ετών, όπως και όταν κάνει κανείς ποδήλατο.
Μονάχα οι πολίτες που αθλούνται μπορούν να βγάλουν τη μάσκα τους, όμως, εφόσον οι περιφερειακές αρχές το επιτρέπουν. Επομένως, οι ερασιτέχνες αθλητές θα πρέπει, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προπονούνται φορώντας μάσκα, σύμφωνα με τον κανονισμό που επιβάλλεται στην περιφέρειά του, σε σχέση με την υγειονομική κατάσταση.
Οι νέοι κανονισμοί, που ήδη εφαρμόζονται στην Ισπανία, θα τεθούν επισήμως σε ισχύ αύριο, μετά τη δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβέρνησης.
Διαβάστε επίσης:
Βραζιλία: Πάνω από το 80% των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 πεθαίνουν
Γερμανία: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μέρκελ με πρωθυπουργούς κρατιδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μείωση εισφορών: Τι κερδίζουν 2,5 εκατ. εργαζόμενοι – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθούς έως 3.000 ευρώ
- Τι βλέπουν τα ξένα funds στην ελληνική οικονομία και έρχονται στην Αθήνα
- Νάντια Γκογκοζώτου: Στην τελική ευθεία το Ταμείο Καινοτομίας – Έρχονται οι πρώτες θεραπείες για πρώιμη πρόσβαση
- Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, το Unfair του Πόλυ, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.