ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εγγυοδοσία 5 .000 ευρώ για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 101 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, είναι η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τον πρώην αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο.
Ό κατηγορούμενος (μόνο για πλημμελήματα) για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά τη σημερινή πολύωρη απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο της καταβολής της εγγύησης των 5.000 ευρώ.
Απολογούμενος ο κ.Ματθαιόπουλος αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τον τραγικό απολογισμό της πυρκαγιάς, με τον συνήγορό του Διαμαντή Μπασαρα να δηλώνει:
«Ο κατηγορούμενος από συγκατηγορούμενο του για να αποποιηθεί της δικής του ευθύνης. Ο εντολέας μου δεν φέρει την οποιαδήποτε ευθύνη για την πυρκαγιά. Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ. Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση. Οι σκευωροι θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων κατά των ΗΠΑ
- Μεξικό: Σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να αποφευχθούν οι δασμούς ύψους 30%
- Βόρεια Μακεδονία: Δύο Canadair στέλνει η Ελλάδα για τη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στα σύνορα
- Καταλονία: Σε «κόκκινο συναγερμό» για πιθανές πλημμύρες – Ανεστάλη η λειτουργία των τρένων
