ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συστήματα Υγείας άλλων χωρών με πολύ καλύτερες υποδομές και πολύ πιο προηγμένα συστήματα διαχείρισης: Το πλεονέκτημα ότι οι άνθρωποί της μπορούν το αδύνατο ακόμη και σε κρίσεις Δημόσιας Υγείας. Ότι σε συνθήκες πίεσης και κινδύνου εργάζονται νυχθημερόν αγόγγυστα και συνεργάζονται με επιτυχία, από την κορυφή της πυραμίδας ως τη βάση», αναφέρει σε άρθρο του υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας στην Καθημερινή της Κυριακής.
Τα ευρήματα μιας ακόμη έρευνας κοινής γνώμης σε σχέση με την πανδημία καταδεικνύουν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνιστά πυλώνα στήριξης της κοινωνίας και θεσμό τον οποίο εμπιστεύονται 2 στους 3 πολίτες, επισημαίνει ο υπουργός Υγειάς και συνεχίζει: «Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της μεγαλύτερης ιστορικά κρίσης Δημόσιας Υγείας που αντιμετώπισε η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες του πλανήτη, εν μέσω του τρίτου και χειρότερου κύματος της COVID-19, η εμπιστοσύνη των πολιτών έρχεται σαν επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας που συνεχίζεται και εντείνεται».
Ο Β. Κικίλιας αναφέρεται και σε έρευνα του ΙΣΑ στην οποία, το Σεπτέμβριο του 2018, το 50% των ερωτηθέντων ιατρών απαντούσε ότι το επίπεδο παροχών Υγείας στην Ελλάδα ήταν «χειρότερο» από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και 29% «ισάξιο». «Τον Φεβρουάριο του 2021, στην αντίστοιχη έρευνα, μόλις το 25% των ερωτηθέντων απάντησε χειρότερο. Συνολικά, οι ιατροί εκτιμούν ότι το σύστημα Δημόσιας Υγείας ανταποκρίθηκε με επιτυχία ποσοστό 92% (47% πλήρως και 45% αρκετά)», επισημαίνει στο άρθρο του ο υπουργός Υγείας.
«Στην post crisis εποχή της COVID-19, ο επανασχεδιασμός σε υπερεθνικό (Ε.Ε.) και εθνικό επίπεδο των Δημοσίων Συστημάτων Υγείας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Και για την Ελλάδα άμεση προτεραιότητα», καταλήγει ο Β.Κικίλιας.
Διαβάστε επίσης:
Πελώνη: Εχουμε μπροστά μας 10 ημέρες δύσκολες -Πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα
Κορονοϊός: Ποιες περιοχές μπαίνουν από σήμερα στο «βαθύ κόκκινο»
Οι πρώτες ρωγμές στο «αρραγές» μέτωπο της Επιτροπής Ειδικών
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ ενημερώθηκε για την πρόταση του Πακιστάν για παράταση της προθεσμίας στο Ιράν
- Austriacard: Απόκτηση options από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
- Wall Street: Οριακά σε θετικό έδαφος ο S&P 500 μετά την πρόταση τελευταίας στιγμής από το Πακιστάν
- Ιράν: Ο αντιπρόεδρος Μοχαμάντ Ρεζά Αρέφ λέει πως η χώρα του είναι έτοιμη για «όλα τα σενάρια» μετά τις απειλές Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.