ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας να επεκταθεί η ισχύς της συνθήκης New START, ένα βασικό στοιχείο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια, αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.
Η συμφωνία, επισημαίνεται επίσης, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στις διεθνείς προσπάθειες για τον έλεγχο των όπλων και τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας.
#Greece welcomes the agreement between the #UnitedStates & #Russia to extend the #NewSTART treaty, a key element for European and global security. The agreement constitutes an important step in international efforts on arms control and in preserving global peace and stability
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 3, 2021
Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ανακοίνωση πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκτειναν τη συνθήκη New Start με τη Ρωσία για πέντε χρόνια, έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. «Η επέκταση της ισχύος της συνθήκης New Start διασφαλίζει ότι έχουμε επαληθεύσιμα όρια στους ρωσικούς ICBM και SLBM (διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι και βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξευόμενοι από υποβρύχια αντίστοιχα) και στα βομβαρδιστικά αεροσκάφη μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2026» σημείωσε. Η επέκταση της συνθήκης έχει ήδη υπογραφεί από τη Μόσχα.
Η New Start υπεγράφη το 2010 και περιορίζει τα πυρηνικά οπλοστάσια της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο ανώτατο όριο των 1.550 στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών για την κάθε πλευρά, που μεταφράζεται σε μείωση κατά 30% σε σχέση με το ανώτατο όριο που είχε τεθεί το 2002. Περιορίζει, επίσης, στους 800 τους εκτοξευτές πυραύλων και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη για την κάθε πλευρά.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Επέκτειναν την ισχύ της συνθήκης New Start με την Ρωσία για πέντε χρόνια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.