• Κοινωνία

    Εισήγηση των ειδικών να μπει στο «κόκκινο» η Αττική – Κρίσιμες αποφάσεις την Παρασκευή

    • NewsRoom


    Άσχημα τα νέα για την Αττική, καθώς η υποεπιτροπή των ειδικών, κατά τη διάρκεια της αποψινής έκτακτης τηλεδιάσκεψης, αποφάσισε να ανέβει το επίπεδο συναγερμού για την επιδημία στο λεκανοπέδιο στο «κόκκινο».

    Η Αττική είναι η επόμενη περιοχή στην οποία αναμένεται να ισχύσουν νέοι περιορισμοί. Η εξειδίκευση των μέτρων που θα εισηγηθούν για το λεκανοπέδιο θα αποφασιστεί στην προγραμματισμένη σύσκεψη της Ολομέλεια της Επιτροπής την Παρασκευή.

    Πάντως, με βάση τα ισχύοντα στις «κόκκινες» περιοχές δεν λειτουργούν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το λιανέμποριο λειτουργεί με click away και ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα.

    Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί πλέον το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όχι μόνο στον Κεντρικό Τομέα, αλλά και στον Ανατολικό και Βόρειο Τομέα.

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει ό,τι συστήσουν οι ειδικοί, τόσο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και για την λειτουργία της αγοράς.

    Αύριο είναι ημέρα ορόσημο, καθώς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα αποφασισθεί το τι μέλλει γενέσθαι για την αγορά  και για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων στην Αττική, με τα σενάρια να βρίσκονται όλα στο τραπέζι.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλώντας το πρωί στην τηλεδιάσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η απάντηση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική». «Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε στέλνοντας το σχετικό μήνυμα ότι: «Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα».

    «Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν, όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» ξεκαθάρισε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, στον ΣΚΑΙ, επισημαίνοντας παράλληλα πως στο «κόκκινο» έχουν ήδη περάσει και οι όμορες περιοχές της Αττικής, δηλαδή αυτές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, με όλη αυτή την περιοχή να μετατρέπεται «σε ένα hotspot, μια καυτή περιοχή της επιδημίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Γώγος: Click away και κλείσιμο σχολείων αν αυξηθούν τα κρούσματα

    Σαρηγιάννης: Αν ανοίξουν τα σχολεία, θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα

    Πρώτο κρούσμα βρετανικής μετάλλαξης στη Βόρεια Μακεδονία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ