array(0) {
}
        
    
Menu
-1.43%
Τζίρος: 329.74 εκατ.

Μαρίνα Βρανοπούλου: Μια συνειδητή διεκδίκηση χώρου

Οικονομία & Επιχειρήσεις

Σε πορεία υλοποίησης το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής

Ως τις 20 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει έμπρακτα τις Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 250.000.000€, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω covid.

Από το ποσό αυτό, τα 50 εκ. ευρώ θα διατεθούν αποκλειστικά για αυτό-απασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι 9 άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχει διευρυνθεί ο κατάλογος των ΚΑΔ επιχειρήσεων που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ επιπλέον έχει δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και στις επιχειρήσεις που έχουν χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Οικονομικών ως πληττόμενες, ενώ έχουν περιληφθεί και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε δίκτυο franchise, shop in shop ή δίκτυο πρακτόρευσης.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει ήδη εκδηλωθεί από χιλιάδες ενδιαφερόμενους, κρίθηκε σκόπιμο να παραταθεί ως τις 20 Ιανουαρίου 2021, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.

Όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τη νέα παράταση που δόθηκε και να υποβάλουν αίτηση, μπορούν να το κάνουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.ependyseis.gr/mis ή να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής.

Επισημαίνεται πως οι επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις θα εγκριθούν, θα λάβουν ενίσχυση ανάλογα με το μέγεθος τους που θα κυμαίνεται από 5.000€ ως 40.000€.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και την Αττική, στηρίζουμε έμπρακτα , αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή τη συγκυρία, θέλουμε κανείς να μην μείνει πίσω, κανείς να μην αισθάνεται ότι είναι μόνος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, για να πετύχουμε το στόχο μας.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται δίπλα στον πολίτη και την επιχείρηση».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση Παναγόπουλου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου – Πώς απαντάει η κυβέρνηση
Μαρινάκης: Το Λιμενικό κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων
Νίκος Χαρδαλιάς: “Επενδύουμε στη μάθηση των παιδιών μας δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές”
Αλλάζει το πλαίσιο για συγχωνεύσεις και διασυνοριακές διασπάσεις εταιρειών – Διευκρινίσεις για τον νόμο 5055/2023
Νικόλας Παναγή (Eurobank): Η βιωσιμότητα δεν αποτελεί πλέον παράλληλη στρατηγική, αλλά βασικό κριτήριο χρηματοδότησης
Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για αιγιαλό και παραλίες – Πόσες θα υλοποιηθούν
Ευρωζώνη: Οι τράπεζες σφίγγουν τα πιστωτικά κριτήρια στις επιχειρήσεις – Τι λέει η ΕΚΤ
Παπαθανάσης: Επιπλέον €480.000 μέσω ΕΣΠΑ για δράσεις ισότητας των φύλων και καταπολέμηση της βίας σε δύο ΑΕΙ
ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης – 100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες
Παπασταύρου: «Από σήμερα το πορτοκαλί τιμολόγιο για τις επιχειρήσεις»