ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της καγκελαρίας της Γερμανίας, Χέλγκε Μπράουν, παραδέχτηκε σήμερα για πρώτη φορά λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 μετά το καλοκαίρι.
«Στην συνάντηση με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων στις 14 Οκτωβρίου, το δεύτερο κύμα του κορονοϊού ήταν ήδη αναγνωρίσιμο. Εξαντλήσαμε όμως το πλεονέκτημα που είχαμε όλο το καλοκαίρι πριν ξεκινήσαμε να ενεργούμε με μεγαλύτερη συνέπεια και τα (ληφθέντα) μέτρα του lockdown το Νοέμβριο σαφώς και δεν ήταν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να έχουμε ενεργήσει πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα ήδη στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός του σε σημερινή του συνέντευξη στα (ραδιο)τηλεοπτικά δίκτυα RTL και n-tv.
«Στις 5 Ιανουαρίου, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων αποφάσισαν να παρατείνουν το lockdown μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση ήταν η σωστή. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχουν 7% λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στην Γερμανία. Εάν όμως συνεχίσουμε με αυτό τον (αργό) ρυθμό, θα χρειαστούν 15 εβδομάδες για να φτάσουμε κάτω από τα 50 κρούσματα το επταήμερο. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω για την εθνική μας οικονομία, ούτε για την κοινωνική συνοχή στην κοινωνία μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της καγκελαρίας.
Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία ο Μπράουν τόνισε : «Μέχρι στιγμής, η διάδοση είναι σποραδική στη Γερμανία, αλλά στην Ιρλανδία προκαλεί ήδη εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί και στην Γερμανία εάν δεν είμαστε πολύ, πάρα πολύ προσεκτικοί ώστε να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάλλαξη εκτός της χώρας και να μειώσουμε τους αριθμούς των κρουσμάτων γρήγορα, έτσι ώστε, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μετάλλαξη ή όχι, να ιχνηλατούμε με συνέπεια κάθε πιθανό κρούσμα και να το στέλνουμε σε καραντίνα», πρόσθεσε ο Μπράουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Οι εξετάσεις και οι εμβολιασμοί θα γίνουν στοιχείο της καθημερινότητας μέχρι και το 2022
Γερμανία: Χαλάρωση των συμφωνηθέντων μέτρων ενέχει τον κίνδυνο επιμήκυνσης του lockdown
ΕΟΔΥ: 510 νέα κρούσματα και 47 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Ζητά νέα, βελτιωμένη πυρηνική συμφωνία αντί της παράτασης της New START
- Στάρμερ και Τραμπ: Ζωτικής σημασίας η διατήρηση της κοινής βάσης στο Ντιέγκο Γκαρσία
- Μακρόν: Η Γαλλία θα μελετήσει τον αντίκτυπο της AI και των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών στα παιδιά
- Πέθανε ο επιχειρηματίας Λάκης Ραπτάκης, θρυλική μορφή της νυχτερινής διασκέδασης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.