ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην παραλαβή των δύο από τα τέσσερα συνολικά υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και το ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους. Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια.
Τα δύο πρώτα πλοία παρελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα για τις απαραίτητες δοκιμές, είναι τελευταίας τεχνολογίας και η επίσημη ένταξή τους θα πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Ιανουαρίου. Το 3ο περιπολικό πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαΐου και το 4ο τέλος Νοεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Άδικο το πρόστιμο της ΕΕ στην Google – Απειλεί ξανά με δασμούς
- Giorgio Armani: η πορεία του θρύλου που εκτοξεύθηκε από το μηδέν στα 2,4 δισεκατομμύρια
- Γουόρεν Μπάφετ: Τα μαθήματα ζωής και επενδύσεων του «γκουρού» των αγορών
- Πώς θα γίνεται η εκπαίδευση και πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων – Μιλούν στο mononews Χορμόβα, Δαμίγος
