• Business

    Οριστικοποιείται σήμερα στη γενική συνέλευση το νέο ΔΣ της Forthnet

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    H BC Partners εξαγόρασε την ελληνική Pet City

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners


    Τυπικού χαρακτήρα θεωρείται η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της Forthnet κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί το νέο διοικητικό της συμβούλιο το οποίο διαφέρει μόνον κατά ένα πρόσωπο από αυτό που αρχικά ανακοινώθηκε από το νέο μέτοχο.

    Η γενική συνέλευση πραγματοποιείται ενώ ξεκίνησε η διαδικασία δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Η Newco United Group Hellas, θυγατρική της BC Partners Holdings, έχοντας ήδη στην κατοχή της 84,60% του μετοχικού κεφαλαίου (290.641.659 μετοχές) προσφέρει για την απόκτηση κάθε μετοχής είναι 0,30 ευρώ (η μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής σταθμισμένη με τον όγκο συναλλαγών (MXTM) κατά τους τελευταίους 6 μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία η United κατέστη υπόχρεη να υποβάλει τη δημόσια πρόταση).

    Σημειώνεται ότι η Euroxx Χρηματιστηριακή εκτίμησε τη σταθμισμένη αξία της μετοχής της Forthnet σε 0,157 ευρώ. Οι λεπτομέρειες της πρότασης αναμένεται να ανακοινωθούν έπειτα από την έγκριση του Πληροφοριακού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Αναφορικά με το νέο ΔΣ είναι πενταμελές και μέλη του είναι ο Νικόλαος Σταθόπουλος που θα οριστεί πρόεδρος, ο Δημήτριος Τζελέπης που θα οριστεί αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Vladislav Ratajac, ο Γεώργιος Δουκίδης και ο Dirk Gerkens.

    Ο κ. Σταθόπουλος, είναι διευθύνων σύμβουλος (Managing Partner) και προεδρεύων της Επενδυτικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής της διεθνούς εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, BC Partners.

    Ο κ. Τζελέπης εκλέχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2020 ως διευθύνων σύμβουλος της Forthnet στην οποία υπηρετούσε ως Οικονομικός Διευθυντής από τον Ιούνιο του 2018. O κ. Ratajac μετέχει ως εκτελεστικό μέλος στη διοίκηση της μητρικής United Group και είναι υπεύθυνος για την οργανική ανάπτυξη και επιχειρηματική επέκταση του Ομίλου, ενώ ο κ. Gerkens είναι σύμβουλος επιχειρήσεων μέσων επικοινωνίας.

    Αρχικά (μετά την παραίτηση του ΔΣ βάσει της προηγούμενης μετοχικής διάρθρωσης) είχε οριστεί ως μέλος του ανώτατου οργάνου της Forthnet ο Απόστολος Γκουτζίνης δικηγόρος Λονδίνου και Νέα Υόρκης και εταίρος (partner) διεθνούς δικηγορικής εταιρείας.

    Στην προτεινόμενη στη γενική συνέλευση σύνθεση τη θέση του παίρνει ο κ. Δουκίδης, καθηγητής, αλλά και ιδιαίτερα δραστήριος στο επιχειρείν.

    Ο κ. Δουκίδης είναι καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MSc στην Επιχειρησιακή Έρευνα και διδακτορικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη από το London School of Economics (LSE), όπου και δίδαξε την περίοδο 1982-1990.

    Επίσης, είναι επιστημονικός σύμβουλος στο ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), μέλος του ΔΣ ECR-Hellas (Σύνδεσμος κλάδου FMCG), μέλος της επιτροπής απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), Πρόεδρος του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας) και της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης σε πάνω από 50 τοπικές ή διεθνείς εταιρίες σε θέματα όπως επιχειρηματική ανάπτυξη, καινοτομία και αναδιοργάνωση, ψηφιακός μετασχηματισμός, ηλεκτρονικό εμπόριο. Σήμερα είναι μέλος των ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Τράπεζας Αττικής και της βιομηχανίας Αλουμύλ.

    Διαβάστε επίσης:

    Forthnet: Ανακοινώθηκε η υποχρεωτική δημόσια πρόταση της United Group – Στα 0,3 ευρώ/μετοχή το προσφερόμενο αντάλλαγμα

    Forthnet: Στα €103 εκατ. το μετοχικό κεφάλαιο μετά την μετατροπή του ΜΟΔ

    Forhnet: Ο Νικόλαος Σταθόπουλος νέος πρόεδρος – Συγκροτήθηκε σε σώμα το προσωρινό ΔΣ



    ΣΧΟΛΙΑ