ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερο εύκολη απ’ ό,τι αναμενόταν, φαίνεται πως είναι η συμφωνία διάσωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το 75% περίπου του συνόλου των εμπορικών προμηθευτών της Μαρινόπουλος, έχει συναινέσει στο σχέδιο. Όπως είχε γράψει πριν λίγες ημέρες, το mononews.gr, για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία της συμφωνίας στην περίπτωση της Μαρινόπουλος με τον Σκλαβενίτη, πρέπει το 60% των προμηθευτών να απαντήσουν θετικά στο αίτημα για “κούρεμα” του 50% των οφειλών.
Ωστόσο, αποκαλύπτουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση εξυγίανσης, λόγο στη συμφωνία έχουν τόσο το Δημόσιο όσο και οι Τράπεζες, που επιθυμούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Προσοχή όμως! Η θετική τους απάντηση συνυπολογίζεται στο 60% που απαιτείται για τη θετική έκβαση της υπόθεσης. Τα χρέη του Δημοσίου όμως δεν κουρεύονται όπως των υπολοίπων. Αυτό σημαίνει στην ουσία στην ουσία- και συνυπολογίζοντας τη θετική απάντηση Δημοσίου και Τραπεζών, που κατέχουν το 45% των συνολικών οφειλών – δε χρειάζεται το 60% αλλά το 15% των προμηθευτών να πουν το ναι στο “κούρεμα” και να προχωρήσει η υπόθεση της Μαρινόπουλος.
Η άμεση ανταπόκριση των προμηθευτών χαρακτηρίζεται ως ψήφος εμπιστοσύνης της αγοράς στο σχέδιο διάσωσης από την Σκλαβενίτης, ενώ μέσα στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, αναμένεται να γίνει η κατάθεση αίτησης υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 β.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
http://www.mononews.gr/apo-ti-apilite-deal-gia-tin-anadiarthrosi-tis-marinopoulos/76670
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.mononews.gr/anatropi-sto-lianemporio-av-vasilopoulos-ke-panteliadis-zitoun-ekptosi-5-apo-tous-promitheftes-logo-marinopoulou/77008
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάσης Φρυσίρας: «Ο χρόνος ήταν απλόχερος απέναντί μου»
- Τιμές ρεύματος: Μεγάλες αυξήσεις στα μπλε τιμολόγια-Ποια είναι τα φθηνότερα μπλε
- Βύρων Βασιλειάδης: Ναυπηγεί 14 πλοία με την Venergy Maritime και υλοποιεί μεγάλη επένδυση στην Αίγυπτο με την Antipollution
- Ο Χορός των Ρόδων στο Μονακό, τα Μπαλέτα της Γενεύης για «καλό σκοπό», η Ελληνίδα «Μις Μαρπλ» και η «Απαγωγή», «η Ζωή μας Καλά» από την Αϊνόλα Τερζοπούλου, η Ευρώπη Ασφαλιστική για τους συνεργάτες της και Πάσχα στην Αθήνα;
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.