Menu
0.53%
Τζίρος: 247.89 εκατ.

ΟΛΠ: Στα 59,7 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη εννεαμήνου – Μείωση 21,5%

Life & Style

«The Crown»: Οι ανακρίβειες για τη Μάργκαρετ Θάτσερ στη νέα σεζόν της σειράς του Netflix

Comments

Ο βιογράφος της Μάργκαρετ Θάτσερ έχει εντοπίσει ορισμένες ανακρίβειες στη νέα σεζόν της σειράς «The Crown».

Ο δημοσιογράφος Τσαρλς Μουρ έγραψε, έχοντας την επίσημη άδεια της Βρετανίδας πρωθυπουργού, τη βιογραφία, η οποία δημοσιεύθηκε σε τρεις τόμους από το 2013 έως το 2019.

Ο Τσαρλς Μουρ έκανε κάποιες επισημάνσεις για την τέταρτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix, στην οποία τη Θάτσερ υποδύεται η Τζίλιαν Άντερσον.

Ο Μουρ εξήρε την ερμηνεία της Τζίλιαν Άντερσον και τη χαρακτήρισε τη μοναδική πειστική που έχει δει μέχρι τώρα.

Ο Τσαρλς Μουρ είπε όμως ότι ο δημιουργός της σειράς Πίτερ Μόργκαν απέδωσε ελεύθερα πολλά ιστορικά στοιχεία.

Όταν η αφήγηση κινείται σε πολιτικά γεγονότα, οι λεπτομέρειες γίνονται χαοτικές, έγραψε στην εφημερίδα The Telegraph.

«Μικρά παραδείγματα: ο τότε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνησή της, Τζέφρι Χάουι δεν προσπάθησε ποτέ να εμποδίσει τον πόλεμο των Φόκλαντ και δεν παρευρέθηκε στην κεντρική συνάντηση όπου αποφασίστηκε να αποσταλεί στην task force, ο πιο σημαντικός προσωπικός γραμματέας της, Τσαρλς Πάουελ, δεν εργαζόταν για εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και ο γιος της Μαρκ δεν χάθηκε και βρέθηκε στην έρημο, όταν έγινε η εισβολή στα Φόκλαντ».

Σύμφωνα με τον Μουρ, η πιο «απίστευτη» παρέκκλιση από την πραγματικότητα εμφανίζεται κοντά στο τέλος της σεζόν, όταν η Θάτσερ ζητά από τη βασίλισσα να «παρέμβει» για να «σώσει τον λαιμό της» καθώς αρχίζει να «χάνει την υποστήριξη του κόμματός της».

«Η Θάτσερ δεν θα σκεφτόταν ποτέ να της ζητήσει να το κάνει» γράφει ο δημοσιογράφος προσθέτοντας: «Όλα ξαφνικά γίνονται ανόητα».

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε €8.000 στη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – «Νιώθω θλίψη και οργή»
Γιατί η Πάρις Τζάκσον διεκδικεί 600 εκατ. δολάρια από την περιουσία του πατέρα της
Νότης Σφακιανάκης: Σπάνια εμφάνιση μετά από χρόνια απουσίας από τις πίστες
Έξαλλοι στην ΕΡΤ με την εμφάνιση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου στο “Newsroom” ως θύμα της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» – Σε υποχρεωτική αργία αρχισυντάκτες και συντελεστές
Ξανά ερωτευμένος ο Ντέμης Νικολαΐδης (video)
Άννα Βίσση: Δε θα σταματήσω ποτέ να οραματίζομαι και να εξελίσσομαι – Το νέο μήνυμα για το ΟΑΚΑ
3.551.346 μοναδικοί χρήστες επέλεξαν το mononews.gr για την ενημέρωσή τους τον μήνα Οκτώβριο
Γιάννης και Δήμητρα Κούστα: Το ετήσιο Halloween πάρτι στη Βουλιαγμένη (pics)
Κλειώ Μαζωνάκη: Δεν αντέχω ούτε να ακούω το όνομα του παιδιού μου (video)
Ελένη Φουρέιρα: Γιόρτασε το Halloween με το απόλυτο American Horror Story πάρτι