ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΕΕ καταδικάζει «τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τις προκλήσεις και τη ρητορική, που είναι εντελώς απαράδεκτες» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών των κρατών-μελών.
Όπως ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ, η ΕΕ προσέφερε την ευκαιρία θετικής ατζέντας στην Τουρκία «όμως η Τουρκία δεν επέλεξε αυτό το μονοπάτι».
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν υπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο.
«Συμφωνήσαμε για να διασφαλιστεί η δίκαιη διανομή μεταξύ των κρατών μελών όσον αφορά στις συμβάσεις που υπογράφονται από την Επιτροπή και εκείνων που ελπίζουμε ότι θα υπογραφούν τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ για τον κορονοϊό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κοινωνικός τουρισμός: Ρεκόρ συμμετοχής στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 567.462 αιτήσεις – «Ανοίγει» από 1 Ιουνίου
- Αντιδράσεις για το drone show με φόντο την Ακρόπολη – Σε μηνύσεις προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού
- Alpha Bank: Διήμερη επίσκεψη της Διοίκησης στη Ρόδο με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ
- Ουκρανία, Τουρκία και ΗΠΑ στην 1η τριμερή για το Ουκρανικό – Με «μικρό καλάθι» ξεκίνησαν οι συναντήσεις
