ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Άβαξ (Άβαξ, Ghella, Alstom Transport) έχει καταθέσει την καλύτερη οικονομική προσφορά στο πλαίσιο του μειοδοτικού διαγωνισμού της Αττικό Μετρό για την πρώτη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, Άλσος Βεΐκου – Γουδή.
Οι προσφορές άνοιξαν από την επιτροπή του διαγωνισμού που έχει ορίσει η Αττικό Μετρό πριν λίγη ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της προαναφερόμενης κοινοπραξίας είναι 1.158,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.180 εκατ. ευρώ της κοινοπραξίας των Άκτωρ, Ansaldo, Hitachi Rail Italy.
Η παρεχόμενη έκπτωση από την κοινοπραξία με επικεφαλής την Άβαξ είναι 12,19% και αυτή της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Άκτωρ 10,57%.
Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, επί της οποίας δόθηκε η προσφορά των δύο κοινοπραξιών, είναι 1.319,4 εκατ. ευρώ. Η συνολική προβλεπόμενη δαπάνη του έργου που περιλαμβάνει απρόβλεπτα, αναθεώρηση και απολογιστικές εργασίες είναι 1.510 εκατ. ευρώ.
Το έργο αυτό πρόκειται να δώσει ουσιαστικά το «φιλί της ζωής» στην Άβαξ.
Αυτή την ώρα η μετοχή της Άβαξ στο Χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 12,57% ΑΒΑΞ 0% 1,47 ενώ ο Ελλάκτωρας ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 βρίσκεται στο -7%.
Η συζήτηση για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ξεκίνησε το 2005, η πρώτη φάση προκηρύχθηκε το 2017 και φθάσαμε στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών σήμερα, τρία χρόνια μετά. Δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα υπογραφεί η σύμβαση ώστε να ξεκινήσει το έργο.
Η χάραξη της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εκτείνεται ειδικότερα από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει δεκαπέντε νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.
Ο συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου είναι 8 χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παιχνίδι των εκατομμυρίων της UEFA για την Ελλάδα ίσως κρίνει το… ράπισμα από την Τσέλιε
- Ελληνικό: Νέο επεισόδιο στον πόλεμο της Lamda με τους δήμους
- ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ υποβαθμίζει τα εγκλήματα «λευκού κολάρου»; Η διαδρομή από τη Μεγάλη Ύφεση έως σήμερα
- Τρελές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο – Η Wall Street στο κόκκινο, ομόλογα στο 4,39%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.