ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με διαφορά 17,5 μονάδων προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε απόψε.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 41,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η “Ελληνική Λύση” 4% και το ΜέΡΑ25 2,5%.
Χωρίς αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 39,5% για τη ΝΔ, 23% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 6,5 για το ΚΙΝΑΛ, 5,5% για το ΚΚΕ, 4% για την “Ελληνική Λύση και 2,5% για το ΜέΡΑ25.
Εμφατικό προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση περί “καταλληλότερου” για τη θέση του Πρωθυπουργού, με 46%, ενώ ακολουθεί ο “Κανένας” με 26%. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συγκεκριμένη ερώτηση λαμβάνει 24%.
Το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ως θετικές ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά, ενώ το 34% τις αποτιμά αρνητικά.
Μόλις το 10% των πολιτών εκτιμά ότι η Τουρκία έχει ειλικρινή διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 80% θεωρεί ότι η Άγκυρα δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.
Το 18% αξιολογεί θετικά τη στάση της Γερμανίας στο πεδίο των ελληνοτουρκικών διαφορών, ενώ το 68% την αξιολογεί αρνητικά.
Για τη Γαλλία, η εικόνα είναι αντίθετη, με το 76% να κρίνει θετική τη στάση του Παρισιού, ενώ μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά.
Για την ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 35% και 53%, ενώ για τις ΗΠΑ 27% και 59%, με τις αρνητικές γνώμες να επικρατούν όσον αφορά τη στάση των Βρυξελλών και της Ουάσινγκτον στα ελληνοτουρκικά.
Αρκετά έως πολύ ανησυχεί για την πανδημία του κορονοϊού το 66% των ερωτηθέντων, μέτρια το 17% και λίγο έως καθόλου το 11%.
Το 74% των πολιτών απαντά έχει πειστεί για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, ενώ το 19% δεν έχει πειστεί.
Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, το 43% τα αποτιμά θετικά, το 30% αρνητικά, ενώ το 27% είτε δεν τα γνωρίζει είτε δεν απαντά.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης vs Αντιπολίτευση: Δύο ή τρεις κινήσεις πριν το ρουά-ματ;
- Ελλάδα – Τουρκία: Τι μπορούμε να περιμένουμε στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
- Πλειστηριασμοί: Από τη βάση της «Ιόνιος Τεχνική» έως τη βίλα Πρινιωτάκη στον Γέρακα
- To μεγάλο δίλημμα του ΚΜ και ο Τραμπ, το «πάρτι» του Γεραπετρίτη, ο Τασούλας με τους «αριστερούς» του Σημίτη και οι business του κατασκόπου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.