ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΑΣ – Τσέχων για την παραγωγή πυρομαχικών στο Λαύριο – Ολες οι λεπτομέρειες του deal
Στα 21 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται να έχει κλειδώσει το τίμημα εξαγοράς από τα ΕΛΠΕ του παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα, προκειμένου η εισηγμένη να χρησιμοποιήσει την έκταση για να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη ανάμεσα στο διυλιστήριο και τον αστικό ιστό. Τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι το δημόσιο.
Χθες πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση της Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων-το σχήμα μετά τη συνένωση της ΠΥΡΚΑΛ με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ)- με στόχο την έγκριση της σχετικής απόφασης.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, που είναι και ο βασικός μέτοχος της ΕΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε αναβολή για τυπικούς λόγους.
Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί αν το αίτημα παράτασης σχετίζεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαιρέσει τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ) από την ένταξή τους στο νέο υπερ-Ταμείο. Βέβαια, η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει αφενός τα ΕΛΠΕ, καθώς θα μπορέσουν να μετατρέψουν το οικόπεδο σε μια νεκρή ζώνη μεταξύ του διυλιστηρίου και του αστικού ιστού, και αφετέρου την ΕΑΣ που βρίσκεται στην αναζήτηση ρευστού.
Όσο για την έκταση των 350 στρεμμάτων, έχει πολλούς περιορισμούς για δόμηση και μόνο ως χώρος πρασίνου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Εφόσον την αποκτήσουν τα ΕΛΠΕ, ενδεχομένως να αξιοποιήσουν ένα κομμάτι ως πάρκο και να το δώσουν προς χρήση στην τοπική κοινωνία, αλλά ο κεντρικός σχεδιασμός παραμένει η δημιουργία μιας νεκρής ζώνης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
http://www.mononews.gr/polakis-kata-dimosiografou-agapi-gia-chrima-se-kani-pavlo-tsima/73650
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://www.mononews.gr/pos-o-katrougkalos-ferete-san-ton-sizigo-pou-derni-tin-gineka-tou/73649
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.