• Business

    Η Tesla μπαίνει στον χορό παρασκευής του εμβολίου μέσω της γερμανικής CureVac

    • NewsRoom

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    Στην κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού εισέρχεται ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, καθώς η Tesla βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για συνεργασία με τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac, οι έρευνες της οποίας για παρασκευή εμβολίου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μασκ βρέθηκε την Τετάρτη στη Γερμανία, όπου είχε συνομιλίες με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Μέρκελ και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συζητήσουν για την πρόοδο στη συνεργασία της Tesla με την CureVac, αλλά και άλλα επενδυτικά σχέδιά του δισεκατομμυριούχου που αφορούν τη Γερμανία.

    Η Tesla θα βοηθήσει τη γερμανική βιοτεχνολογική εταιρεία CureVac με την ανάπτυξη φορητών εκτυπωτών, μια τεχνολογία βιοτύπωσης, που θα επιταχύνει την παραγωγή του υποψήφιου εμβολίου της CureVac.

    Ο Ραλφ Μπρινχάους, επικεφαλής του συντηρητικού κοινοβουλευτικού μπλοκ του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε ότι ο Μασκ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη συνεργασία της Tesla με την CureVac.

    Διεθνή ΜΜΕ πριν από μερικούς μήνες ανέφεραν ότι η Tesla βρίσκεται σε συζητήσεις με την CureVac για την κατασκευή μικροεργαστηρίων RNA.

    Εν τω μεταξύ, ο Μασκ συναντήθηκε στο Βερολίνο και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Πίτερ Άλτμαϊερ, τον υπουργό Υγεία Γενς Σπαν και την υπουργό έρευνας Άνια Κάρλιτσεκ.

    Εξάλλου, ο Μασκ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής της Tesla στη Γερμανία, στο κρατίδιο του Βραδεμβούργου. Ο επικεφαλής της Tesla είχε λοιπόν νωρίτερα συνάντηση και με τον πρωθυπουργό του Βραδεμβούργου, Ντίτμαρ Βόιντκε, για να συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο του συγκεκριμένου σχεδί



    ΣΧΟΛΙΑ