ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέοι επικίνδυνοι χειρισμοί από την Τουρκία που εξέδωσε NAVTEX για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ειδοποιώντας για ασκήσεις του ρωσικού στόλου με πραγματικά πυρά.
Πηγές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της Τουρκίας αποτελεί απάντηση στην γαλλική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην παρουσία του αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκολ» που έχει ήδη αποπλεύσει.
Με την Navtex η Άγκυρα ενημερώνει τα ερευνητικά σκάφη Barbaros και Oruc Reis που πλέουν στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις των Ρώσων, όπως σημειώνεται και στη σχετική ενημέρωση.

Η πρώτη NAVTEX αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα ξεκινήσει στις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 του ίδιου μήνα.
Η δεύτερη άσκηση θα πραγματοποιηθεί στα ανατολικά της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 του ίδιου μήνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Πώς ξεκίνησε η έρευνα της ΕΛΑΣ – Τι είπαν στην ανώνυμη καταγγελία
- Κυριάκος Μητσοτάκης: H Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος
- Superbet: Τα εκατομμύρια στην αγορά πριν πάρει την άδεια που προκαλούν ερωτήματα
- ΕΥΔΑΠ: Επενδύσεις 2,5 δισ. ευρώ για βιώσιμη διαχείριση νερού και εκσυγχρονισμό υποδομών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.