ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξαιρετικά σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι αγορές για την συμμετοχή στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιούνιο.
Σχεδόν μισή ώρα πριν από το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών που αναμένεται να γίνει στις 2 ώρας Ελλάδος, η ζήτηση είχε εκτοξευθεί στα ύψη των16,5 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή και παράλληλα με την εκρηκτική ζήτηση υποχωρεί και το προσφερόμενο επιτόκιο, το οποίο αρχικά ξεκίνησε από το 1,32% και βρίσκεται τώρα στη ζώνη του 1,22% έως 1,23%.
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης με την σημερινή έξοδο στις αγορές είναι η ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας. Και αυτό εν όψει τον επικείμενων νέων μέτρων στήριξης στα οποία πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Προτάσεις με φαβορί και Over
- Χαρδαλιάς: «Κάθε αντιπλημμυρικό έργο που σχεδιάζουμε αποτελεί μια έμπρακτη απάντηση στις προκλήσεις της εποχής»
- Νέα πρόταση 20 δισ. δολαρίων του Τραμπ για την ασφάλιση των πλοίων στον Περσικό Κόλπο
- Η αεροπορική εταιρία Emirates ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.