ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εισήγηση για να φορούν μάσκα οι μαθητές από το νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έκαναν προς το υπουργείο Παιδείας οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.
«Την αποδεχόμαστε» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο δελτίο του ALPHA παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της Δευτέρας.
Όπως είπε η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.
«Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κεραμέως.
Όσον αφορά τα πανεπιστήμια η κυρία Κεραμέως είπε ότι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνηση ότι «οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως».
Ως προς το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι τα μέτρα θα επικαιροποιηθούν εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Imperial Petroleum (Χάρης Βαφειάς): Η καθαρή αξία ανέρχεται σε 508,03 εκατ. δολάρια – Ο Χάρης Βαφειάς κατέχει το 30,1% του μετοχικού κεφαλαίου
- Έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ Hellenic Train και Δημοσίου για τα 23 νέα τρένα – Συνολικές επενδύσεις 420 εκ. ευρώ
- Τι θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης
- Οι πιο «Viral» γιορτές… στο Regency Casino Mont Parnes