ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών, θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.
Ο υπολογισμός αφορά τον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην «εξαφάνιση» των ξένων, εύπορων τουριστών.
Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ότι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.
Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας) αλλά και «πόλεις της τέχνης», όπως την Ρώμη, την Βενετία, την Νάπολη και την Φλωρεντία.
Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα έχασε εννέα εκατομμύρια διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του “made in italy”, με την γνωστή παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων. Η οικονομική ζημιά, για τους συγκεκριμένους τομείς, αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 5,7 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Axios: Οι ΗΠΑ αναζητούν παράθυρο ειρήνης – Οι μυστικές επαφές Τραμπ για το τέλος του πολέμου με το Ιράν
- Εμμανουήλ Καραλής: «Αργυρός» με 6,05 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Δένδιας: Επίσκεψη στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσολογγίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.