ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δανία δεν πρέπει να επιτρέψει να ξανανοίξουν τα νυκτερινά κέντρα και οι αίθουσες μουσικής δεδομένης μια πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων από COVID-19 και θα πρέπει να σταματήσει μια σχεδιαζόμενη τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε σήμερα ο επιδημιολόγος που συμβουλεύει την κυβέρνηση.
«Δεν είναι κάτι που μπορώ να συστήσω από υγειονομικής πλευράς, να πω προχωρήστε», είπε ο Κάρε Μόλμπακ, διευθυντής του State Institute Serum, στην τεχνολογική εφημερίδα Ingenioeren της Δανίας.
Η Δανία, που έχει καταγράψει 616 θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό, ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που χαλάρωσε τον Απρίλιο τα μέτρα περιορισμού αφού είδε τα ποσοστά μόλυνσης να μειώνονται σταθερά, όμως ο αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters, ο Μόλμπακ, που δήλωσε τον Μάιο ότι ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι «πολύ απίθανο», επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Ingenioeren και είπε ότι αυτό συμβαίνει «επειδή η πίεση της μόλυνσης είναι όπως είναι τώρα».
Την περασμένη εβδομάδα 494 Δανοί βρέθηκαν θετικοί, έναντι 246 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος που συνδέεται με αυτό, και αν θέλουμε να διατρέξουμε αυτό τον κίνδυνο από πολιτικής πλευράς, αυτή είναι μια πολιτική απόφαση», είπε στην Ingenioeren.
Η κυβέρνηση και η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσουν τη συζήτηση της τέταρτης φάσης του ανοίγματος, που περιλαμβάνει αίθουσες μουσικής και νυκτερινά κέντρα, στις 12 Αυγούστου.
Το άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δημόσιων πισινών ήταν αρχικά μέρος της τέταρτης φάσης, αλλά επιτράπηκε να ξανανοίξουν τον Ιούνιο.
Ο υπουργός Υγείας της Δανίας Μάγκνους Χένικε δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρωθυπουργός Πακιστάν: Οριστικοποιείται η συμφωνία, το επόμενο 24ωρο, για ΗΠΑ και Ιράν
- Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το νέο «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Επιδότηση έως 300 ευρώ το τετραγωνικό για επιδιορθώσεις στα σπίτια
- Δεξαμενόπλοιο επλήγη από άγνωστο βλήμα σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων ανατολικά του Ομάν
- Ευάγγελος Τουρνάς: Αυτοψία σε περιοχή του Διονύσου για την επιτάχυνση των παρεμβάσεων πρόληψης και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.