• Κοινωνία

    Θρήνος στη Φλώρινα: Κατέληξε ο μαθητής που είχε καταναλώσει δηλητηριασμένα μανητάρια

    • NewsRoom


    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο μαθητής του Γυμνασίου Πτολεμαϊδας με καταγωγή από το Βαρικό Φλώρινας, ο οποίος είχε μεταφερθεί το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο έπειτα από την κατανάλωση δηλητηριωδών μανιταριών.

    Ο νεαρός, ο οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στην Γερμανία, υποβλήθηκε την Τετάρτη σε εγχείρηση μεταμόσχευσης ήπατος. Ενώ αρχικά η κατάστασή του ήταν σταθερή, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο οργανισμός του δεν δέχτηκε το μόσχευμα και σήμερα το μεσημέρι κατέληξε.

    Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, είχε μαζέψει από το δάσος την περασμένη Παρασκευή, μαζί με τον πατέρα του κι έναν φίλο τους, άγρια μανιτάρια, τα οποία και κατανάλωσαν. Το περασμένο Σάββατο, ο μαθητής παρουσίασε έντονα σημάδια αδιαθεσίας, με τον πατέρα του να τον μεταφέρει στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

    Από εκεί κρίθηκε πως έπρεπε να γίνει απαραίτητα μεταμόσχευση ήπατος. Η μητέρα του αγοριού, που είναι Γερμανίδα και το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη χώρα της, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες, ώστε να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο του Μονάχου.



    ΣΧΟΛΙΑ