ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Θα επιδιώξουμε νωρίτερα από το τέλος του χρόνου και το συντομότερο δυνατόν» να επιστραφούν τα αναδρομικά στις κύριες συντάξεις των συνταξιούχων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι, ενώ ψηφίζεται απόψε η τροπολογία για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (περίπου 1.800.000 άτομα), εκκρεμεί η τροπολογία για τους συνταξιούχους του Δημοσίου (περίπου 500.000 άτομα).
Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα θα έχει εφέτος ένα σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα, καθώς προστίθεται και το 1,4 δισ. ευρώ των αναδρομικών. Δήλωσε, ωστόσο, πως ταμειακά υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι. Ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα σε 31,5 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ στην αρχή της πανδημίας, και επεσήμανε, ότι εάν σε αυτή τη διαφορά των 6 δισ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 8 δισ. ευρώ από τις εκδόσεις τίτλων, προκύπτει ότι έχουν δαπανηθεί από εθνικούς πόρους για την αντιμετώπιση της κρίσης, περίπου 14 δισ. ευρώ.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης τα εξής:
*Αναμένεται να ενσωματωθούν εντός του α’ 10ημέρου του Αυγούστου, από την ΑΑΔΕ, οι προβλέψεις του φορολογικού νομοσχεδίου για τη μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις.
*Θα αξιολογηθεί εάν θα υπάρξει παράταση για το καθεστώς της καταβολής μειωμένων ενοικίων, από όσους επλήγησαν από την πανδημία. «Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε εάν χρειαστεί» είπε, και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνδρομή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Επανέλαβε, πάντως, ότι από ένα σημείο και μετά, το ύψος του ενοικίου αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικής συναλλαγής μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή.
*Ο νέος πτωχευτικός κώδικας (που θα προβλέπει τη «δεύτερη ευκαιρία» και τη βοήθεια στους αδύναμους) αναμένεται να νομοθετηθεί τον Σεπτέμβριο και να τεθεί σε ισχύ από τις αρχές του 2021.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ Τουρκίας: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου η επίθεση κατά τουρκικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα
- ΝΑΤΟ: Κανονικά οι παραδόσεις όπλων από τους συμμάχους της Ουκρανίας στο Κίεβο
- Ιράν: Έφηβοι έως και 12 ετών θα μπορούν να ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη
- ΔΝΤ: Εξετάζει σενάρια για το ποιες χώρες μπορεί να χρειαστούν βοήθεια λόγω του πολέμου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.