ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων Νέας Ζηλανδίας (90,68 εκατ. δολ. ΗΠΑ) του «Mr. Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ, προχώρησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας.
Τα ποσά αυτά συνδέονται με τον ρωσικής καταγωγής Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος είναι ύποπτος για το ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακό νόμισμα.
Ο Βίνικ κατηγορείται ότι ήταν ο ιθύνων νους μιας σπείρας για το ξέπλυμα χρημάτων, ενώ καταζητείται στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων που έχει κατασχεθεί στη Νέα Ζηλανδία, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αστυνομικές αρχές.
Οι αρχές στις ΗΠΑ κατηγορούν τον Βίνικ ότι διηύθυνε από το 2011 την BTC-e, μια πλατφόρμα για συναλλαγές με το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, για να διευκολύνει εγκλήματα που κυμαίνονται από παραβίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Ναυτιλία θα παρουσιαστούν στα Ποσειδώνια 2026
- Τα Ποσειδώνια 2026 ετοιμάζονται να σπάσουν όλα τα ρεκόρ με μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα από κάθε άλλη φορά
- Παράνομη η φοίτηση παιδιών κάτω των 6 ετών σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών – Τι ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ
- Η πυρηνική ενέργεια ως ναυτιλιακό καύσιμο στο επίκεντρο των Ποσειδωνίων 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.