ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Μία διαφορετική πρόταση για ντομάτες γεμιστές, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία νόστιμη συνταγή για ντομάτες προβενσάλ, γεμιστές με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γεύση, για να μην κάνουμε πάλι τα παραδοσιακά γεμιστά, αλλά να δοκιμάσουμε μία νέα, διαφορετική και νοστιμότατη γευστική πρόταση!
Υλικά
3 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες
8 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
50-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο θυμάρι, τη ζάχαρη, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 οC στον αέρα.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί έχοντας την κομμένη μεριά προς τα πάνω.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων προκηρύσσει το 11o Πρόγραμμα Υποτροφιών
- Microsoft: Συμφωνία–ρεκόρ $9,7 δισ. με την IREN για υποδομές τεχνητής νοημοσύνης
- Χέγκσεθ: Επισκέφθηκε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας
- KPMG: Πώς η διακυβέρνηση και η επιχειρηματικότητα επηρεάζουν τη διαγενεακή ανάπτυξη