ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Healthy Food & Bio Food Awards 2026: Η ΑΒ Βασιλόπουλος διακρίνεται για τη σειρά Nature’s Promise και ΑΒ Έτοιμα Γεύματα
Μία διαφορετική πρόταση για ντομάτες γεμιστές, που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!
Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία νόστιμη συνταγή για ντομάτες προβενσάλ, γεμιστές με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γεύση, για να μην κάνουμε πάλι τα παραδοσιακά γεμιστά, αλλά να δοκιμάσουμε μία νέα, διαφορετική και νοστιμότατη γευστική πρόταση!
Υλικά
3 κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες
8 κλ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
50-100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι.
Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο θυμάρι, τη ζάχαρη, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 οC στον αέρα.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί έχοντας την κομμένη μεριά προς τα πάνω.
Δείτε τη συνέχεια της συνταγής εδώ.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέγκυ Κλιάφα: Επιδιώκω ανανοηματοδότηση της πραγματικότητας
- Οι μεγάλοι «παίκτες» της αγοράς στη μάχη των οδικών έργων – Ποιοι διεκδικούν συμβάσεις άνω του 1 δισ. ευρώ
- Jackaroo, Pizza Hut, Taco Bell, Mailo’s: Σκληρή μάχη στο νέο «Ελντοράντο» των Fast Food
- BofA και Morgan Stanley «βλέπουν» Ελλάδα και ελληνικές μετοχές στο επίκεντρο για το 2026