ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε επιστολή προς τον επικεφαλής της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε επισήμως την «πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση».
Η επιστολή φέρει την υπογραφή του προέδρου, Μάνου Παπαδόπουλου, του ενός εκ των δυο ανδρών που θα «τρέξουν» το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.
Η επιστολή της «πράσινης» ΚΑΕ αναφέρει:
«Κύριε Bertomeu,
Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα.
Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία. Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση. Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Με εκτίμηση, Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Πρόεδρος
Μάνος Παπαδόπουλος»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εκτός αυτού του «κύκλου φωτιάς» – Ο πόλεμος αφορά την πολιτική επιβίωση του Νετανιάχου
- Ευρωαγορές: Δεύτερη ημέρα ανόδου με το βλέμμα στο Ιράν – Οριακές απώλειες για τον DAX
- Πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ: Επισκέφθηκε τα Χανιά – Οι ευχαριστίες του στην Ελλάδα
- Celestyal: Ακύρωση της κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.