ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Mε ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, μέχρι και την 9/7/2020.
Όπως έκανε γνωστό μέσω άτυπης ενημέρωσης το υπουργείο, οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη ΚΥΑ κινούνται στη γενικότερη λογική της σταδιακής και προσεκτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων στις εκκλησίες και αφορούν δύο σημεία:
α) η αναλογία ατόμων/επιφάνειας διαμορφώνεται στο ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. (από ένα άτομο ανά δέκα τ.μ. που ίσχυε μέχρι πρότινος) και
β) για τους χώρους λατρείας πέραν των 500 τ.μ., το ανώτατο όριο ατόμων είναι 100.
Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας 200 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 40 άτομα, ενώ σε έναν χώρο 500 τ.μ. ή 1.500 τ.μ. θα μπορούν να παρευρίσκονται έως 100 άτομα.
Κατά τα λοιπά, ισχύουν όλες οι γνωστές προφυλάξεις που ισχύουν ήδη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων, σύσταση για τη χρήση μάσκας και φυσικός αερισμός του χώρου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρόν για τα επεισόδια στη Γαλλία: «Δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία μας»
- Γαλλία: Περίπου 800.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις πορείες στη χώρα το Σάββατο, λένε οι διοργανωτές
- Ιταλία: Νέες κινητοποιήσεις για την ακρίβεια σε Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο και Μπολόνια
- Le Parisien: Απόπειρα εισβολής διαδηλωτών στο υπουργείο Γεωργίας στο Παρίσι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.