ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για πρώτη φορά στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» έγινε χορήγηση πλάσματος με αντισώματα σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από Covid-19.
Πρόκειται για δύο ασθενείς οι οποίοι στους οποίους θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα – συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων δοτών (αυτών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και έχουν ικανοποιητικό αριθμό αντισωμάτων) ώστε περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο άμεσο μέλλον να υποβληθούν στο άμεσο μέλλον σε εγχύσεις πλάσματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AMD: Έσοδα 10,25 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο – Ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο
- Πετρέλαιο: Κατρακύλα εν μέσω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή – Στα 110 δολάρια το Brent
- Μάρκο Ρούμπιο: Η επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ είναι αμυντικού χαρακτήρα
- Ιράν: Δεν επιτεθήκαμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.