• Business

    Η Airbnb αποφάσισε: Το Λονδίνο είναι η πιο δημοφιλής πόλη!

    sadiq khan

    Sadiq Khan, Δήμαρχος του Λονδίνου


    Μπορεί η Μεγάλη Βρετανία να ψήφισε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Sadiq Khan, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να σιγουρευτεί ότι το Λονδίνο θα παραμείνει μια πόλη παγκόσμιου βεληνεκούς. Και σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Airbnb, οι προσπάθειές του έχουν αντίκρυσμα.

    Στον απόηχο της ψήφου που έκανε πραγματικότητα το Brexit στις 23 Ιουνίου του 2016, ο δήμαρχος Khan ξεκίνησε μια παγκόσμια καμπάνια με σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες αλλά και επενδύσεις στην επιβλητική πρωτεύουσα του βρετανικού κράτους.

    sadiq khan
    Sadiq Khan, Δήμαρχος του Λονδίνου

    Η καμπάνια του δημάρχου, που έχει ως επίσημο hashtag το #LondonIsOpen, στοχεύει να δείξει στον κόσμο ότι το Λονδίνο παραμένει μια πόλη ανοιχτή στις επενδύσεις και ότι διατηρεί το επιχειρηματικό και πρωτοπόρο πνεύμα που την χαρακτηρίζει. Μάλιστα, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει την αμέριστη στήριξη της νέας Πρωθυπουργού της χώρας, Theresa May, του τέως δημάρχου, Boris Johnson, αλλά και αρκετών διασημοτήτων, όπως είναι ο ηθοποιός Jude Law και το μουσικό συγκρότημα One Direction, ενώ δεν λείπει και η υποστήριξη από μεγάλους οργανισμούς-κολοσσούς, όπως η Google.

    theresa may
    Theresa May, Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

    Όπως όλα δείχνουν, η καμπάνια του Khan φαίνεται να έχει πέραση στον κόσμο και να πείθει. Σε μια επίσημη δήλωσή της την Πέμπτη, η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, Airbnb, ανακοίνωσε ότι το Λονδίνο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 24% στις επισκέψεις των τουριστών από την ημερομηνία του ιστορικού δημοψηφίσματος και μετά. Από την ημέρα που οι Βρετανοί πολίτες ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε., έχουν “υποδεχτεί” επισκέπτες από περισσότερες από 164 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Συγκεκριμένα, η πόλη του Λονδίνου, έχει γίνει η τρίτη πιο δημοφιλής πόλη στον κόσμο για τους χρήστες της Airbnb και μάλιστα αυτή την εβδομάδα περίπου 3 εκ. ταξιδιώτες θα καταφτάσουν και θα διαμείνουν σε ένα λονδρέζικο σπίτι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airbnb.

    “Το Λονδίνο στη μετά-Brexit εποχή είναι πιο δημοφιλές και ποικιλόμορφο από ποτέ… Και παραμένει η πιο φιλόξενη πόλη στον πλανήτη… Το Λονδίνο είναι πράγματι ανοιχτό σε όλους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο James McClure, ο γενικός διευθυντής της Airbnb.

    london

    Και όντως, από το Brexit και μετά, η βρετανική οικονομία έχει γνωρίσει ταχύτερη ανάπτυξη από αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η PwC. Οι διαφορετικοί τομείς της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να γνωρίσουν ανάπτυξη έως και 20 φορές μεγαλύτερη και να πιάσουν το εντυπωσιακό νούμερο των 140 δισ. λιρών μέχρι το έτος 2025, δηλαδή, 7 δισ. λίρες περισσότερες από σήμερα.

    “Έχουμε πραγματικά κάτι για όλους και ως Δήμαρχος αυτής της υπέροχης πόλης, δηλώνω ενθουσιασμένος που οι Βρετανοί ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Airbnb θα υποδεχτούν επισκέπτες από εκατοντάδες διαφορετικές χώρες”, είπε ο Khan στην ανακοίνωση της Airbnb και κατέληξε λέγοντας ότι “Ο σκοπός μας είναι να σιγουρευτούμε πως όλο και περισσότερος κόσμος ανά την υφήλιο να κατανοήσει πως το Λονδίνο είναι μια πόλη ανοιχτή σε όλους”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/fotografiko-almpoum-tis-fantachteris-zois-tou-david-beckham/67245

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/idou-pos-rodos-ektheti-diethnos-tin-ellada-itali-ispani-touristes-katangelloun-tin-forodiafigi/67134



    ΣΧΟΛΙΑ