ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πιο γευστική συνταγή του καλοκαιριού, εύκολη και γρήγορη
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει μία κλασική συνταγή για παραδοσιακό μπριάμ στο φούρνο. Το πιο εύκολο και γρήγορο φαγητό του καλοκαιριού. Ταιριάζει τέλεια με φέτα και φρέσκο ψωμί. Χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία και υπόσχεται υπέροχη γεύση.
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
4 μεγάλες πατάτες
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το παραδοσιακό μπριάμ φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ.
Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Τα ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες.
Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά).
Τοποθετούμε το ταψί με το μπριάμ στο φούρνο (προθερμασμένο) και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε.
Το μπριάμ φούρνου είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.
Δείτε τα μυστικά της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου για τέλειο μπριάμ εδώ.
Πηγή: argiro.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του Αγίου Πνεύματος προς Χαλκιδική, Πιερία
- Κικίλιας από Κέρκυρα: «Έργα λιμενικών υποδομών και αφαλάτωσης στα νησιά του Ιονίου με ρυθμούς που απαιτεί η κοινωνία»
- Attica Group: Επενδυτικό άλμα 700 εκατ. ευρώ για νέα πλοία και πράσινη μετάβαση
- Π. Μαρινάκης: Να περιμένει η μεσαία τάξη ευνοϊκά μέτρα στη ΔΕΘ
