Πρωτοβουλία για την παραγωγή μασκών-ασπίδων προστασίας προσώπου(face shields) ανέλαβε η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Αεροκατασκευών και το Εργαστήριο Τρισδιάστατης Εκτύπωσης (3-D Print Lab) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εργοστασίου Ηλεκτρονικών της εταιρείας.
Ήδη έχει ξεκινήσει στο εργαστήριο (3-D Print Lab) η μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή πρωτότυπης μάσκας, η οποία παρέχει κάλυψη στα σημεία του προσώπου που εισχωρεί ο ιός – δηλαδή τα μάτια, τη μύτη, το στόμα – και με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πολλαπλής χρήσης.
Στόχος είναι να παραχθεί άμεσα ένας αριθμός μασκών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του εργαστηρίου, που θα διατεθεί πρωτίστως στους εργαζόμενους της ΕΑΒ, οι οποίοι απασχολούνται σε χώρους όπου απαιτείται η συγκεκριμένη προστασία.
Στην ανακοίνωση της ΕΑΒ σημειώνεται ότι “με τη συναίσθηση του χρέους απέναντι στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΑΒ, που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η προσφορά αυτή να επεκταθεί άμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε υγειονομικούς φορείς της χώρας μας”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγορά
- Fais group: Η harley-davidson Athens φιλοξένησε το demo truck και τη διεθνή παρουσίαση των μοντέλων 2025
- Zoran Bogdanovic: Με την εξαγορά της Coca-Cola Africa η HBC γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος εμφιαλωτής παγκοσμίως
- Active Group: 30 χρόνια πρωτοπορίας στην τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας
