ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για μία νέα απάτη που εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδώς και το όνομα του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.
Πρόκειται για κείμενο που φτάνει στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (e-mails) χιλιάδων πολιτών, ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι «είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες».
Παρακαλεί, μάλιστα, τους πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.
‼Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.‼
➡ https://t.co/9jjZrht29S pic.twitter.com/esDsay6cDS— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 30, 2020
Για να γίνει πιο αληθοφανές το μήνυμα, οι δράστες χρησιμοποιούν στο τέλος το όνομα και την υπογραφή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη!
Άλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι ένα μήνυμα που φέρεται να έχει σταλεί από την Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεκίναγε με τις φράσεις: «Χαίρετε, ελπίζουμε να αποδεχτείτε αυτή την επιστολή με καλή πίστη»…
Τι αναφέρει για το μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ.
‼Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.‼
➡ https://t.co/9jjZrht29S pic.twitter.com/esDsay6cDS— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 30, 2020
«Το παρακάτω κείμενο – μήνυμα, που αναπαράγεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα.
Έρευνα για το θέμα διενεργείται ήδη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στάρμερ στο Μόναχο: Η Ευρώπη είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας, πρέπει να είναι έτοιμη να πολεμήσει αν χρειαστεί
- Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στη Διοίκηση Κέντρων Μονάδων Εφοδιασμού Στρατού
- Φον ντερ Λάιεν στο Μόναχο: Έφτασε η ώρα για μια νέα, χωρίς ταμπού, στρατηγική ασφάλειας στην Ευρώπη
- Αποχωρούν αγρότες και τρακτέρ από το Σύνταγμα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.