ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δήμας: Ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος ενισχύει καθοριστικά το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή
Το τέλος του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος ήρθε και τυπικά από τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με την απόφαση για τη διάλυση συμβάσεων και τη διακοπή των εργασιών σε 4 ακόμα τμήματά του από τα 8 συνολικά.
Έχει προηγηθεί (στις 16 Μαρτίου) η κήρυξη ως έκπτωτη της GD Infrastrutture (συνεργάτη της κατασκευαστικής εταιρείας Μηχανική) ανάδοχο του έργου «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, Τμήμα 8 Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας». Τα υπόλοιπα τρία τμήματα του έργου (Πύργος- Δουναίικα, Αμαλιάδα- Κυλλήνη, Κυλλήνη- Βάρδα) δεν έφθασαν στο τελικό σημείο της ανάθεσης εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων με τις εταιρείες του ομίλου Καλογρίτσα που αφορούν δύο εξ΄ αυτών και της δικαστικής εκκρεμότητας για τη μία.
Ειδικότερα, με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών που δημοσιοποιήθηκαν:
– Διαλύεται η σύμβαση του έργου: «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-
Πύργος, Τμήμα 2 Αμαλιάδα – Δουναίικα (Χ.Θ. 57+400 έως Χ.Θ. 66+360)», με ανάδοχο την Ιντρακάτ.
– Διακόπτονται οι εργασίες – διαλύεται η σύμβαση του έργου: «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, Τμήμα 5 Σαγαίικα – Βάρδα (Χ.Θ. 23+060 έως Χ.Θ. 37+500)», με ανάδοχο την Κ/ΞΙΑ Ξανθάκης ΑΤΕ – ΑΦΟΙ Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ Ιντερκατ.
– Διακόπτονται οι εργασίες και διαλύεται η σύμβαση του έργου: «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, Τμήμα 7 ΒΙΠΕ – Κάτω Αχαΐα (Χ.Θ. 7+270 έως Χ.Θ. 12+900)» με ανάδοχο την Αφοί Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ με διακριτικό τίτλο Ιντερκάτ.
– Διαλύεται η σύμβαση του έργου: «Ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα- Πύργος, Τμήμα 6 Κ. Αχαΐα – Σαγαίικα (Χ.Θ. 12+900 – Χ.Θ. 23+060)», με ανάδοχο την GD Infrastrutture.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών προωθεί την ανάθεση του έργου στην Ολυμπία Οδό και αναμένει γιαυτό το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μάικλ Τζάκσον: «Τα παιδιά ερωτεύονται την προσωπικότητα μου και μπαίνω σε μπελάδες» – Νέο ντοκιμαντέρ με άγνωστα ηχητικά του τραγουδιστή
- Πιερρακάκης: Γιατί οι νέες ανισότητες απειλούν τη δημοκρατία και την ανάπτυξη
- Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε πορεία 150 ατόμων – Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν
- ΟΠΕΚ+: «Ναι» στο πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο παρά τις υψηλές τιμές του Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.