ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα πιθανό πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτειά της ενδέχεται να είναι μικρότερο από αυτό που προσφέρθηκε προηγουμένως και αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμόρφωση της Άγκυρας στην μεταναστευτική συμφωνία, δήλωσε χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων, Γιοχάνες Χαν.
«Πολλά σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία για τους πρόσφυγες έχουν ήδη κατασκευαστεί και δεν χρειάζεται να ξαναχρηματοδοτηθούν. Η απαίτηση, ως εκ τούτου, είναι πολύ χαμηλότερη», δήλωσε ο Χαν στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «επί της αρχής έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια για την υποστήριξη των προσφύγων στην Τουρκία» μόνο εάν η Άγκυρα τερματίσει τις «πολιτικές της εκβιασμού», απειλώντας να στείλει περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπλήρωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Παρατείνει την εξαίρεση από τον Jones Act με αυστηρότερους όρους
- Ρωσία: Εκτός βουλευτικών εκλογών το Γιάμπλακο, το μοναδικό κόμμα κατά της εισβολής στην Ουκρανία
- Κολομβία: Στους 111 έφτασαν οι νεκροί από τον φονικό σεισμό – 61 κτίρια κατέρρευσαν
- Φωτιά στον Κουβαρά: Στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στρέφονται οι έρευνες – Έλεγχοι και στα αιολικά πάρκα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.