ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εργαζόμενος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας (ΕΟΑ), μια υπηρεσία της ΕΕ με έδρα τις Βρυξέλλες, είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού σε ευρωπαϊκό θεσμό.
Ο εργαζόμενος αυτός είχε μόλις επιστρέψει από αποστολή στην Ιταλία, όταν βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2, δήλωσε η Ντέινα Σπίναντ, εκπρόσωπος του ΕΟΑ. «Έχουμε λάβει επιβεβαίωση» εξήγησε η ίδια.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, μετά την επιστροφή του από την Ιταλία, όπου φαίνεται ότι νόσησε, είχε κλειστή σύσκεψη τεσσάρων ωρών με 30 υπαλλήλους άλλου θεσμικού οργάνου.
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και αποφασίστηκε να παραμείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλειστό για τέσσερις εβδομάδες για τους επισκέπτες, ενώ οι δημοσιογράφοι εισέρχονται με δική τους ευθύνη στο κτήριο.
Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, με στόχο να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί έκτακτης ανάγκης για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΤΕ: Διπλό μήνυμα από τους οίκους – Πιέσεις στη σταθερή από J.P. Morgan, αισιοδοξία για ανάπτυξη από Deutsche Bank
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Δημοσίευσε τη συμφωνία Sinokor Maritime και SAS Shipping Agencies Services
- Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Το θεσμοθετημένο περιθώριο στα καύσιμα καλύπτει το αντίστοιχο της προ κρίσης περιόδου
- ΗΠΑ: Επιταχύνθηκε απροσδόκητα ο πληθωρισμός χονδρικής τον Φεβρουάριο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.